Familiedag 2015

'Kijk mam, hij heeft ook een dopje!'

Zaterdagochtend 6 juni was het weer zover: we waren op weg naar de familiedag van Nee-Eten! in Nijverdal. Naast het hebben van een gezellige dag, hadden we een ander duidelijk doel: onze dochter Wende (bijna 5 jaar) wilde weleens andere kinderen met een ‘dopje’ (Mickey button) zien. Deze kinderen waren niet op school of in de buurt te vinden en op deze dag zou dat toch wel moeten lukken. Bij aankomst op de prachtige camping Noetselerberg van vrijwilliger Martine werd het eerste het beste jongetje daarom gelijk gevraagd of hij een dopje had. Wende straalde toen ze zijn dopje zag en de stoffen sondepads werden vergeleken: zij had een Frozenpad, hij een stoere legerpad. De dag kon beginnen!
Na een welkom met lekkers, konden we in groepjes beginnen aan de zeskamp. Ouders, kinderen en vrijwilligers deden hun best om zoveel mogelijk punten te scoren tijdens limbodansen, steppen, spons poepen enzovoorts. Daarna genoten we van een heerlijke lunch en konden we verder praten met andere ouders, een waardevol onderdeel van de familiedag. De sfeer was ongedwongen, ’s middags was iedereen vrij om te kiezen uit een leuk aanbod van springkussens, huifkartocht, zwembad en andere faciliteiten van de camping. De zon maakte de dag compleet!
Hartelijk bedankt voor deze geslaagde dag waarop zowel Wende als wij weer even herkenning voelden!
Enig minpuntje: wat jammer dat er niet meer van de Nee-Eten!-leden op deze dag zijn afgekomen en ongedwongen hebben kunnen meegenieten, hopelijk tot volgend jaar! ;-)

Yvonne van Mameren